Chevrolet Camaro - a jövő legendája 

A Camaro több mint 40 évvel ezelőtt amerikai sport autóként mutatkozott be. Az  autó történelem ikonjaként sokak szívében és garázsában nyert helyet magának a Camaro – mintegy 4,8 millió modell került eladásra az Egyesült Államokban 1967 és 2002 között. A Camaro első modelljeinek legyártása óta sok minden változott, de a vezetésekor érzett szabadság időtlen. 

A jövő Camarójának megalkotása előtt tervezőink először a múltba tekintettek vissza. Tanulmá-nyozták a 60-as évek Camaró-jának teljesítmé-nyét és stílusát, hogy megértsék, mitől olyan különleges, szerethető.

Csak ezek után mertek egyáltalán gondolni a forma átalakítására. Az új Camaro megállja a helyét a 21. században – a nyers teljesítmény mellett alacsony üzemanyag fogyasztási adatokat kínál.   Alacsony felfüggesztésével és jellegzetes karosszéria ívével a Camaro tisztelettel adózik elődjének, a retro divatja nem befolyásolta a formatervezést.

Az új Camaro belsőjét az örökség és a modernitás kiegyensú-lyozott harmóniáját tükrözi, amely a részleteiben is gazdagon bemutatja az autó értékeit! A klasszikus Camaro műszer-falának jelleg-zetes arhitektú-ráját ötvözik a jövő alkotta modernitással. A LED világítás a beltérben egy olyan egyedi hangulatot kölcsönöz a Camaronak, amelynek nincs párja, sem dizájn, sem tech-nológia tekintetében.A minőséget és a stílust már az 1969-es Camaroban is fel-fedezhettük, és most evolúciójában demonstráljuk ennek a stílusnak a fejlődési dinamikáját, amely a jelenlegi Camaroban mutatja meg jelenkori mivoltát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               A Camaro szellemének megőrzéséhez sok modern technológiai vívmány felhasználását kellett megfontolni. A mérnökök tanulmányozták a klasszikus 60-as évekbeli Camaro teljesítményét és ezt reprodukálták a modern motorok nyújtotta lehetőségekkel. 

A motor egy 432 lóerős, 318 kW-os 6,2 literes V8-as blokk. 569 Nm nyomaték leadá-sára képes, a Camaro lendü-letes megjelené-séhez méltó telje-sítményt biztosít. 

Az alapfelszereltség része az elektronikus menetstabilizátor és a kipörgésgátló, valamint a Verseny / Sport mód kapcsoló, amellyel vezetési stílusunkhoz igazíthatjuk a teljesítményt, ami alkalmassá teszi pálya versenyekhez is. A hatsebességes manuális váltó rajtszabályzással felszerelt, így az autó egyenletes, gyors startolásra képes.

Főbb adatok (U.S. specifikáció, 2010 februári adatok)

  • Hossz/szélesség/magasság (mm) 4,836/1,918/1,376
  • Tengelytáv (mm) 2,852
  • Ülések elöl + hátul 2 + 2
  • Csomagtér (liter) 320 (SAE)
  • Verziók 6.2 V8 LS3 6.2 V8 L99
  • cm³ 6,162 6,162
  • kW/LE 318/432 298/405
  • Nm @ rpm 569@4,600 556@4,300
  • 0 – 60 MPH (sec) 4.9 4.7
  • Súly eloszlás (% elöl / hátul) 52 / 4852 / 48

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsautok.blog.hu/api/trackback/id/tr73425471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.